U 22452657-1

Mijn missie: over vallende kwartjes en lichte euforie

-Ik ben waar ik ben  en dat is

Vandaag een persoonlijke blog van mij. Ik wil graag even iets moois met jullie delen, of eigenlijk iets wonderbaarlijks. Gisteren begon de Droomdoelmethode van Dolly Heuveling van Beek, een programma waar ik me behoorlijk impulsief voor heb ingeschreven, omdat ik dol ben op Dolly en omdat ik diep vanbinnen heel sterk voelde dat dit voor mij een missend puzzelstukje was.

 Zwervend zonder doel

Jarenlang ben ik eigenlijk zoekende geweest. Een jaar of drie, vier geleden begon het bij mij te kriebelen. Ik was al jaren aan het werk als zelfstandig vertaler en ik kreeg heel duidelijk het gevoel, is dit het nou? Ja, het vertalen is ontzettend leuk (nog steeds), maar om meer te gaan verdienen zou ik harder en meer moeten gaan werken. Maar ja, dat was nou niet echt wat ik wilde. En daar begon mijn zoektocht en die heeft mij langs heel veel mensen geleid.

Ik begon bij Nisandeh Neta en ging door via Hennie Tibben naar Patty Golsteijn en van daar naar Simone Levie en zo kwam ik uiteindelijk bij Dolly terecht. Bij iedereen heb ik heel veel dingen opgepikt en overal wat van meegenomen in mijn werk. Maar de echte verandering werd pas ingezet bij Patty, want dankzij haar kwam mijn ware aard naar boven en accepteerde ik die ook.

Introvert & ondernemen

Een introverte ondernemer zijn is niet altijd makkelijk, althans niet als je je probeert te meten en te spiegelen aan meer extraverte ondernemers. En dat deed ik, ik probeerde te werken als een extraverte ondernemer en dat zorgde er alleen maar voor dat ik me langzamerhand over de kop werkte.

Toen ik met Patty aan het werk was, hadden we het ook over activiteiten die je als ondernemer doet. Een van de in mijn ogen belangrijkste dingen voor een ondernemer was netwerken, maar laat dat nou net datgene zijn waar ik doodongelukkig van word. Toen stelde zij DE bepalende vraag: ‘Waarom doe je dat dan? Wie zegt dat dat moet?’ Eh tja, dat hoort toch zo? Of toch niet?! Daar viel voor mij een heel belangrijk kwartje. Ik bepaal zelf hoe ik wil ondernemen, niemand ander schrijft mij voor hoe het moet. En ook al doe ik het in de ogen van sommigen misschien niet altijd goed, het is mijn manier en voor mij werkt het.

Een enorme openbaring

Geïnspireerd door het online programma van Patty kwam ik “bij toeval” Simone Levie tegen op het wereldwijde web. Na er een poosje verlekkerd naar te hebben gekeken, besloot ik me in te schrijven voor haar online training Maak Prachtige Online Programma’s. Ik begon er vol enthousiasme aan, had al een plan voor een programma in mijn hoofd, maar toch kwam het er niet zo uit.

Het programma voelde nog niet goed, het stroomde nog niet. Ik zorgde er onbewust voor dat mijn agenda vol kwam te staan met vertaalwerk, zodat er geen ruimte meer was om aan mijn programma te werken. Weer een training waar ik niet de volle 100 procent uit haalde… Toch maakte ik me daar gek genoeg niet zo druk om.

En gek als ik ben dan toch nog aan een nieuwe online training beginnen – de Droomdoelmethode van Dolly, omdat ik daar echt voelde dat ik dat moest doen. Afgelopen weekend sprak ik het nog uit tegen een vriendin van me, dat ik echt het gevoel had dat dit een ommekeer zou worden voor me.

En die ommekeer is vandaag meteen al gekomen. De affirmatie voor deze week is ‘Ik ben waar ik ben en dat is precies waar ik nu moet zijn’. Een van de opdrachten was om te voelen wat dat met je deed, die affirmatie. Er gebeurde van alles in mij, blijdschap, verdriet, euforie, dankbaarheid. Er kwam van alles los en ineens voelde ik heel duidelijk dat dit het pad is dat ik moet bewandelen, dat alles wat ik tot nu toe heb gedaan ervoor heeft gezorgd dat ik op de weg ben gekomen die me naar de uitvoering van mijn missie leidt. Ik was aan het schrijven en iets nam het van me over en uit mijn pen vloeiden de woorden als vanzelf en beschreef ik tot in detail hoe het pad waar ik op loop eruit zou zien. Het einddoel is nog niet zichtbaar, maar het pad op zich is al prachtig.

Het is echt mijn missie om introverte vrouwelijke ondernemers te helpen los te komen van “wat hoort” en vanuit hun hart en hun intuïtie te gaan ondernemen, zodat zij hun droomklanten aantrekken en volop kunnen genieten van hun werk en hun leven.

Ik sta nu aan het begin van mijn pad en zet vol vertrouwen op blote voeten mijn eerste stappen, wetend dat er heel veel moois zal komen!! Lopen jullie met me mee?

TinekeB

Comments

Anneke Panella-Drijver
Reply

Hoi Tineke,
Wat heb je dat mooi geschreven. Complimenten! Ik herken veel in je verhaal. Ik had ook altijd het gevoel dat ik dingen moest doen zoals ze hoorden. Daarom dacht ik ook dat ik als vertaler per se literatuur moest vertalen en als trainer alle talen voor iedereen moest aanbieden. Nou, ik dacht het niet, daar ben ik inmiddels wel achter ;-) Ik ben echt non zweverig, maar je ‘voelt’ het als het goed zit, dan valt alles op zijn plek. Heel veel succes met alles en ik wandel met je mee!

Leave a comment

name*

email* (not published)

website

een + = 6