U 22452657-1

Over mij

_MG_2893 (2)

 

Mijn verhaal is er een van vele omzwervingen, van studiebol naar logopedist, naar vertaler, naar tekstschrijver, naar nu. Wat als een rode draad door mijn leven heen loopt, is dat ik introvert ben, iemand die niet graag op de voorgrond treedt en het hart niet altijd op de tong heeft liggen. Dit leverde af en toe problemen op, situaties waarin ik me ongemakkelijk voelde, vooral als het ging om presentaties, werken in een grote groep, familiefeesten enzovoorts.

Lastig werd het pas toen ik besloot om zelfstandig ondernemer te worden, en dan specifiek toen ik wilde doen wat andere ondernemers in mijn ogen ook deden. Er moest een gelikte website komen, waar alle commerciële trucjes om op te vallen en klanten aan te trekken in verwerkt zaten, ik moest gaan netwerken en nog veel meer van dat soort naar buiten gerichte activiteiten. Ondertussen luisterde ik naar alle goedbedoelde adviezen die ik las en hoorde van (hoofdzakelijk) extraverte ondernemers. Maar dit voelde nooit goed. Het leverde me vooral veel stress op en eigenlijk nooit dat wat ik er graag uit wilde halen. Heel lang heb ik dat maar een beetje genegeerd en ging ik door met wat ik deed, tot een coach tegen me zei: “Maar waarom doe je dat dan? Als je je er zo ongemakkelijk bij voelt, dan heeft het toch geen zin?” Eh, ehm, ja…. daar heb je eigenlijk wel een punt. Waarom doe ik het eigenlijk? Ik vind het zelf niet prettig, mijn droomklanten komen er niet en eigenlijk levert het me dus niet zo gek veel op. Dat en de video van de TedTalk van Susan Cain die je op mijn blog kunt vinden, zorgden ervoor dat ik heel anders naar mezelf en mijn werk ging kijken.

Ik liet het beeld dat ik had van hoe je ondernemer moet zijn los en stukje bij beetje maakte dat de weg vrij om mijn eigen visie op ondernemen te ontwikkelen. Tussen het vertalen door kwam er steeds meer rust en stilte, waarin ik meer en meer durfde te voelen en te luisteren naar wat er diep vanbinnen loskwam. Ik besefte dat ondernemen voor mij draait om een authentieke en unieke stem, en dat mijn kracht ligt in het kritisch luisteren, invoelen en vervolgens het creatieve woordenspel.

Het is mijn missie om jou als introverte, vrouwelijke ondernemer te laten zien, voelen en ervaren dat jij jouw passie en jouw kracht kunt uitleven en uitdragen zonder je introverte aard geweld aan te doen. Samen gaan we jouw passie onderzoeken en kijken wie jij als ondernemer bent, om vervolgens op zoek te gaan naar de woorden die bij jou en bij jouw dienst passen. Als je jouw verhaal vanuit jezelf, in je eigen woorden vertelt – puur en authentiek – zul je zien dat jouw droomklanten als vanzelf op je pad komen.

Ik heb er zin in! Jij ook?